Световноизвестният символ на Брюксел – Манекен Пис облече кукерски костюм. Това

...
Световноизвестният символ на Брюксел – Манекен Пис облече кукерски костюм. Това
Коментари Харесай

Манекен Пис в Брюксел облече кукерски костюм от лен и вълна с автентичен принт

Световноизвестният знак на Брюксел – Манекен Пис облече кукерски костюм. Това е втората българска носия в дрешника му. Първата беше направена през 2007 година по случай присъединението на страната ни към Европейския съюз.

 



 

Българският дипломат в Белгия Пламен Бончев подари особено направените облекла на локалната администрация на публична гала в постройката на кметството в белгийската столица. Сред присъстващите на събитието беше и създателят на костюма – Анелия Антова, която е приключила „ Мода “ в Националната художествена академия.

 

„ Бяха нужни доста храброст и самообладание. Отне ми повече време, в сравнение с допусках. Трябваше да отпечатвам двата принта, които са заложени в костюма – единият върху полиестер и вълна, другият върху лен. За тях се употребяват разнообразни технологии. За рогата ми оказа помощ сътрудник, който създаде 3D план. Останалата част уших сама у дома. Успокоих се чак, откакто тестът на костюма на 15 септември бе сполучлива. Трудно е, когато нямаш модел, върху който да пробваш “, показа особено за БГ Свят Анелия Антова.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР